YouTube, Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğunu yerine getirmeye karar verdi.
Youtube’un konu ile ilgili açıklaması ise şu şekilde:
“YouTube 2012’de Türkiye’de kurulduğundan bu yana, gelişen bir yaratıcı ekonomiye katkıda bulunan on binlerce başarılı içerik oluşturucuya ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında girişimciler, gazeteciler, eğlendirenler, öğretmenler ve platform aracılığıyla küresel bir izleyici kitlesine ulaşan çok çeşitli sesler bulunur. YouTube, Türk kullanıcılar için bir bilgi kaynağı, yaratıcılık, merak ve öğrenme mekanı – fikirleri keşfetmek ve eğlenmek için bir yerdir. YouTube’da, açık platformumuzun oynadığı önemli rolü anlıyoruz ve bu ekosistemi beslemek ve korumak için kararlar almaya devam edeceğiz.” Youtube’un açıklamasının devamını görmek için tıklayın.
Temmuz 2020’de çıkan karar ile Sosyal Medya sitelerine yasa ile Türkiye’de temsilci bulundurma şartı getirilmişti, temsilci bulundurmayan sitelere ise aşamalı cezalar sonrasında tamamen Türkiye’de erişime kapatılacağı kesinleştirilmişti.
BTK, yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube, TikTok, Pinterest, LinkedIn ve Dailymotion şirketlerine 10’ar milyon lira ceza verdi. Bu şirketlere yasa gereği, kararın tebliğinden itibaren başlamak üzere 30 gün daha süre tanındı. Bu süre, tebliğ tarihine göre bu hafta doldu. Yasanın gereğini yerine getirmeyen ilgili sosyal medya şirketlerine bu defa 30’ar milyon lira idari para cezası kesildi.
Temsilci atamayan siteler eğer temsilci atamazlar ise bant genişlikleri daraltılacak.