HaberYazılım

En Kullanışlı 10 Chrome Eklentisi

Gündelik hayatımızda işlerimizi kolaylaştıran teknolojilerden biri de eklentiler, eklentiler sayesinde birden fazla işlemi tek bir buton veya kısayollar ile kısa yoldan halledebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Bugün en kullanışlı 10 Chrome eklentisini inceliyoruz.

1) Panic Button

Eklentiye tıkladığınız anda tüm sekmeleri aynı anda gizleme özelliğini sağlayan bu eklenti gününüzü kurtarabilir. Eklenti aktif olduğu anda ayrı bir yer imi olarak siteleri kaydeder. Eklenti kaç sekmenin gizlendiğini belirtmektedir. Klavye kısayolu olan F4 tuşu ile kısa yoldan aynı işlemleri yapmasını sağlayabilirsiniz.

Not: Eklenti şu an sadece “https (SSL sertifikası)’na sahip siteler dahilinde çalışmaktadır“.

2) MightyText

Telefonunuza yüklediğiniz uygulaması yardımıyla bilgisayarınız üzerinden kişisel telefon numaranız üzerinden SMS gönderimi sağlayabildiğiniz bu eklenti adeta telefonunuzu bilgisayara taşıyor hem de çok kolay işlemler sayesinde. Eklenti cihazınıza gelen bildirimleri PC üzerinden bildirme özelliği taşıyor ayrıca mobil uygulama sayesinde cihazınızdaki resimleri de anında senkronize edebiliyorsunuz. Mobil uygulamayı kurmadan eklentiyi kullanamıyorsunuz.

3) WebSite Blocker

İsminden anlaşılacağı gibi tarayıcınız üzerinde engellemek istediğiniz siteyi eklentiye belirtmeniz yeterli olacaktır. Eklentinin yüklü olduğu tarayıcı içerisinde asla o siteye giriş sağlayamayacaktır.

4) The Great Suspender

Tarayıcınızı kullanırken çok fazla sekme kullanıp ram kullanımının sınırlarını zorluyor olabilirsiniz. Bu eklenti sizin için arka planda kullanılmayan sekmelerin boşa ram kullanmasını engelleyerek gereksiz kaynak kullanımının önüne geçen muhteşem bir eklentidir.

5) Resolution Test

Web tasarımcıların kullanabileceği kurtarıcı bir uygulama olan Resolution Test sayesinde mevcut siteyi farklı boyutlarda inceleyebiliyorsunuz.

6) Whatfont

Bir sitede gezerken yazı fontu çok hoşunuza gitmiş ve bu font ismini öğrenmek istiyorsanız sadece eklentiye bir kere tıklayıp yazının üstüne gelmeniz yeterli olacaktır. İmlecin gösterdiği noktada bulunan yazının fontunu size belirtecektir.

7) ColorZilla

Colorzilla, grafik işleriyle uğraşan kişiler için kurtarıcı olabilir. Bulunduğunuz site içerisinde resim dosyaları dahil her şeyin renk kodunu algılayıp sizlere iletebilen bir eklenti.

8) Dark Reader

Aktif olduğu her sekmede bulunan siteleri Gece modu özelliği verebilen muhteşem bir eklenti olan Dark Reader bazen kapalı olsa bile siteleri gece moduna çevirebiliyor. Onun dışında gayet kullanışlı bir eklenti.

9) Screencastify

Screencastify bir ekran kayıt eklentisidir. Aktif olduğunda tarayıcınızın ekran görüntülerini kaydedebiliyor.

10) Page Ruler Redux

Page Ruler Redux eklentisi web tasarımcılar ve simetriye önem verenler için mükemmel bir eklentidir. Eklentiye tıkladığınızda site içindeki kutuların divlerin eşitliğini ve divin boyutları hakkında bilgi sunuyor.

Barış Aydın

Technowl Proje Sorumlusu, Hosting Uzmanı ve C# tabanlı program yazan bir uykusuz baykuş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriklerimize erişebilmek için lütfen Adblock eklentinizi devre dışı bırakın.