HaberTeknoloji

Opera Artık QR Kod ile Android ve PC Arası Senkronizasyon Desteğine Sahip

Opera, Android ve PC için mobil ve masaüstü sürümleri arasında veri senkronizasyonunu kolaylaştıran yeni bir güncelleme yayınladı. Opera’nın Android sürümü artık, kullanıcıların masaüstü sürümünde görüntülenebilen bir QR kodunu taramasına izin veriyor. Kod oluşturulup Android cihazınız tarafından tarandıktan sonra web tarayıcısı, e-posta veya şifre girişi gerektirmeden yer imleri, açık sekmeler, sık kullanılanlar, tarama geçmişi ve daha fazlası dahil olmak üzere Android ve PC sürümleri arasında verileri senkronize edecek.

Opera’nın Android sürümüne, normalde Opera Touch tarayıcısına ait olan özellik “Flow” da yeni güncelleme ile eklendi. Bu özellik, kullanıcıların tarayıcıda bağlantı, fotoğraf veya metinleri vurgulayarak veya “Akışa Gönder” seçeneğini belirleyerek cihazlarda kendi aralarında sohbet etmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, “Flowuçtan uca şifrelemeyi destekliyor ve kullanıcılar 10MB’ye kadar dosyalarını karşı tarafa gönderebiliyor.

Yusuf Genç

Technowl proje sorumlularından Yusuf, web tasarım hayatı bir yana dursun 2020 yılından beri Technowl da editörlük ⌨️ yapıyor. Teknolojiyi ve takipçileriyle bu haberleri paylaşmayı seviyor. #technowl #kahve #kod #makale ✌️

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriklerimize erişebilmek için lütfen Adblock eklentinizi devre dışı bırakın.